De cold case van Anne Beckmann - Thuin (BE) - 07-09-2009
Op maandag 7 september 2009 werd het levenloze lichaam van de Belgische Anne Beckmann gevonden in de Samber, de be-langrijkste zijrivier van de Maas. Het lichaam dreef in het water langs het jaagpad (zie foto).
Na sectie op het stoffelijk overschot kwam naar voren dat Anne bloeduitstortingen op haar benen en een blauw oog had. Opmerkelijk genoeg had ze geen water in haar longen, wat betekende dat ze niet door verdrinking om het leven was gekomen. Anne was voordat ze in het water kwam al overleden. De verwondingen van de Belgische vrouw zouden zijn opge-lopen nadat ze in elkaar zou zijn geslagen. Er werd geen officiële doodsoorzaak genoemd in de media.
Watersteekspelen in Thuin
Op 6 september, een dag vóór de vondst van het lichaam van Anne, waren er veel mensen komen kijken bij de watersteekspelen in Thuin. Verschillende teams in bootjes proberen elkaar hierbij van de boot te duwen met een lange lans. Uit onderzoek van de recherche bleek dat Anne Beckman die dag had deelgenomen aan deze spelen. Verschillende getuigen hadden de vrouw die dag opgemerkt, maar in de avond zag niemand haar meer.
De Belgische politie vroeg zich publiekelijk af of Anne slachtoffer was geworden van een ontmoeting met iemand die slecht was afgelopen, en of ze haar belager zou hebben gekend. De vragen bleven tot op heden onbeantwoord.
Veel mensen in Thuin en de provincie Henegouwen waren erg aangedaan na de bekendmaking van de moord op Anne. Veel inwoners hadden de vrouw gekend. Het was de tweede moord in amper vijf jaar in Thuin, een gemeente van maar veertienduizend inwoners. In mei 2004 werd de 23-jarige Julien Coster, net als Anne Beckmann in september 2009, op een festiviteiten dag vermoord. Zijn moordenaar kwam er niet mee weg en werd een week later gearresteerd. Hij bekende zijn daad.
Informatie en tips
Ondanks dat er al vele jaren voorbij zijn gegaan zonder enig beweging in de zaak van Anne, hoopt de Belgische politie nog altijd op nieuwe informatie. Heeft u Anne die bewuste avond nog gezien, en was ze met iemand? Of weet u wat er met haar gebeurd is? Neemt u dan alstublieft nu contact op. Belangrijk om te weten: u bent niet strafbaar als u na jaren pas met info komt. Helpt u deze zaak vooruit? De nabestaanden van Anne verdienen eindelijk antwoorden.
Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.
U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.
Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials
Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina
Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.