De cold case van Arnold van Buuren - Gouda - 27-12-2010
In de nacht van 27 op 28 december 2010 deed de huisgenoot van Arnold van Buren een verschrikkelijke ontdekking toen deze binnenkwam in hun gezamenlijke woning in de Rotondeflat aan het Albert Plesmanplein te Gouda. De 48-jarige Arnold werd levenloos aangetroffen. Voor de hulpdiensten leek het er op dat het slachtoffer was overleden aan een natuurlijke dood. Het bleek echter al gauw dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf. Hij was vermoord.
Politieonderzoek
De recherche vermoedde meteen dat de dader een kennis of vriend was van het slachtoffer. Op het moment dat zijn lichaam werd gevonden stond er namelijk voor twee personen eten op het aanrecht. Arnold had blijkbaar bezoek gehad van iemand, maar er was geen spoor te bekennen van zijn onbekende tafelgast.
Het onderzoeksteam dook in het leven van Arnold, en het bleek dat hij een moeilijk bestaan had gehad. Zijn huwelijk was gestrand en hij had geen contact meer met zijn ex-vrouw en dochter. Hij was alcoholist en vulde zijn dagen met veelvuldig drankgebruik, veelal in zijn stamkroeg de Kleine Kneipe aan de Stoofsteeg 16 in Gouda. Uit het politieonderzoek bleek dat Arnold de kroeg ook op de dag van zijn dood nog had bezocht, en dat hij deze waarschijnlijk tussen 19:00 en 19:30 uur had verlaten om vervolgens met de taxi naar huis gebracht te worden. Deze taxirit had hij gedeeld met iemand. Vijfenhalf uur nadat hij thuis aan het Albert Plesman-plein was afgezet werd Arnold dood aangetroffen door zijn huisgenoot.
Het onderzoek naar de moord op Van Buren werd in januari 2011 geholpen door een uitzending van Opsporing Verzocht. Zij besteedde aandacht aan de zaak en er kwamen tips binnen. Helaas kon het misdrijf daarmee niet worden opgelost, en ook een volgende uitzending leidde niet tot een doorbraak.
Tips en informatie
De politie vermoedt dat er iemand rondloopt die meer weet, en hoopt dat deze persoon na al die jaren nu wél met zijn of haar informatie wilt komen. Weet u iets van de moord op Arnold van Buren, of weet u dingen die belangrijk kunnen zijn in dit onderzoek? Wacht alstublieft niet langer en kom nu (anoniem) met ons in contact. Ieder detail kan een puzzelstukje op de juiste plek leggen.
Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.
U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.
Help mee en deel deze zaak. Volg ons ook op onze socials
Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina
Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.