De cold case van Fatiha Hasnaoui - Den Haag - 04-10-1993
In de avond van 3 oktober 1993 viel Fatiha Hasnaoui op de bank in slaap in haar woning aan de Honselersdijkstraat 74 in Den Haag. De volgende ochtend ging haar man al vroeg naar zijn werk. Toen hij die middag weer thuiskwam vond hij zijn 21-jarige vrouw dood op de bank. Fatiha bleek te zijn vermoord met een steekwapen, en was ook bestolen van haar sieraden.
Recentere foto van de Honselersdijkstraat nummer 74 waar Fatiha Hasnaoui woonde in Den Haag.
Onderzoek
Het viel de recherche meteen op dat Fatiha op de bank was gaan slapen, in plaats van gewoon in het bed in de slaapkamer. Dit kon er op duiden dat er iets aan de hand was tussen het echtpaar, want het ging volgens het onderzoeksteam niet om een gevalletje van ‘in slaap-gevallen tijdens Studio Sport’. De man van Fatiha kwam al snel in beeld als mogelijke betrokkene bij haar dood en werd gearresteerd. Hij ontkende echter iets met de moord te maken te hebben, en enige tijd later werd hij weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
Hoewel recherche de echtgenoot van Fatiha verdacht, wees niet alles in zijn richting. Een ander scenario was bijvoorbeeld dat haar moord een ernstig uit de hand gelopen overval was geweest, er waren immers diverse sieraden verdwenen. Het ging daarbij om sieraden die ze aan haar lichaam droeg.
De anonieme tip
In januari 1995 kwam er beweging in de zaak nadat er een handgeschreven anonieme brief binnen was gekomen op het politiebureau in Den Haag. De brief bevatte volgens de politie waardevolle informatie over de zaak, waarin de onbekende afzender uitgebreide informatie gaf over wat er in huize Hasnaoui had plaatsgevonden, en waarin hij of zij schreef wie er verantwoordelijk zou zijn voor de moord op Fatiha. Volgens de recherche was de briefschrijver bijzonder goed op de hoogte van details in de zaak.
De recherche wist zeker dat deze persoon meer wist over het misdrijf, en had daarom een aantal zeer belangrijke aanvullende vragen voor diegene. Er werd geprobeerd te achterhalen wie de anonieme afzender was, maar het lukte de politie niet om hem of haar te identificeren. Zij hopen sindsdien dat de schrijver nogmaals contact opneemt, zelfs anoniem.
Informatie en tips
Ondanks de uitgebreide brief werd de moord op de 21-jarige Fatiha tot op heden niet opgelost. De politie en vooral ook haar nabestaanden hopen dat iemand opnieuw contact opneemt met het onderzoeksteam om te zorgen voor gerechtigheid.
Weet u iets over de moord op Fatiha Hasnaoui? Neem dan aub contact op, zelfs als u denkt dat de politie de informatie al heeft. Ieder detail kan een puzzelstukje op de goede plaats leggen. Dank u wel.
Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.
U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.
Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina
Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.