De cold case van George Ilahi - Hoorn - 06-12-2012
Op 6 december 2012 stond er eind van de middag visite aan de deur van George Ilahi, een 58-jarige man uit Suriname. De deur werd echter niet open gedaan, en de bekende gluurde daarom even door de ramen naar binnen. Op dat moment deed hij een schokkende ontdekking, want daar zag hij George levenloos op de grond liggen.
De man schakelde daarop meteen de politie in, die al snel te plaatse was. Agenten gingen de woning aan de Watermolen binnen en stelden vast dat George overleden was ten gevolge van een misdrijf. De Surinamer, die alleen woonde en in de buurt bekend stond als zeer vriendelijke man, was vermoord. De manier waarop werd door de politie niet bekend gemaakt.
Politieonderzoek
Hoewel de politie niet veel vrijgaf over hun onderzoek, kan er vanuit worden gegaan dat de woning aan de Watermolen doorgron-dig werd onderzocht op sporen. Ook moet de recherche hebben gesproken met de kennissenkring van Ilahi.
Het standaard onderzoek moest echter te weinig informatie hebben opgeleverd, waardoor de politie besloot om aanvullende methoden toe te passen. Zo werd er een speciale website opgezet waarop een oproep werd gedaan aan mensen die iets van de zaak wisten, om zich te melden bij de politie in Hoorn. Ook zette de politie een grote bestelbus met daarop een spandoek met het hoofd van George Ilahi op de splitsing van de Wijzelmolen. De bus was onmogelijk te missen voor de vele weggebruikers die het punt passeerden. Buurtbewoners konden de bus binnengaan om informatie op te doen of om tips te delen met de agenten.
Getuigenverklaringen
Half januari 2013 waren er zo'n veertig tips binnengekomen. Zo meldde een getuige George op 3 december 2012 nog gezien te hebben nabij de rotonde op de Weel in Hoorn. Hij zou op dat moment, zo rond de klok van 15:15 uur, met twee DEKA-markt tassen in de richting van zijn woning aan de Watermolen hebben gelopen.
Een andere getuige gaf aan dat George op straat achter zijn huis in juni 2012 een woordenwisseling zou hebben gehad met een getinte man. Volgens de verklaring reed de man in een zwarte BMW, was hij ongeveer 1.90m lang en zo'n 30 jaar oud. Hij zou ook een gouden tand hebben gehad.
Weer een andere getuige verklaarde dat er regelmatig twee mannen bij George op bezoek kwamen, en dat zij in een blauwe of donkergrijze Renault Clio reden. Vermoedelijk waren ze op 3 of 4 december nog op bezoek geweest bij het latere slachtoffer. Beide mannen waren mogelijk Antilliaans.
Volgens een andere tipgever was de moord mogelijk het gevolg van een ruzie over drugs.
Voor zover wij weten heeft de politie de identiteit van noch de man met de zwarte BMW, noch de twee mannen met de Renault Clio weten te traceren. Zij waren geen verdachten, maar de politie wilde graag een gesprek aan gaan met deze heren, mogelijk als belangrijke getuigen.
Onderzoek gestaakt
Op 17 juli 2013 meldde de politie dat zij het onderzoek naar de moord op George Ilahi staakte ''wegens het uitblijven van resultaten en het gebrek aan opsporingsindicaties''. Tot kort daarvoor waren er nog altijd zestien rechercheurs gemoeid met het onderzoek.
Tips en Informatie
De moord op George Ilahi is na meer dan tien jaar nog steeds onopgelost. Wij willen met deze pagina opnieuw aandacht vragen voor de zaak. Weet u over wie de getuigenverklaringen gingen? Of heeft u George op of na 3 december nog gezien? Neem dan alstublieft contact met ons op. Weet u meer over de moord? Dan helemaal. U kunt onderstaand formulier daarvoor gebruiken.
Als u anoniem wilt blijven kan dat. Laat dan de eerste twee velden leeg. Wees aub zo gedetailleerd mogelijk.
Neemt u (anoniem) contact op met onze redactie.
Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan de contactgegevens-velden leeg.
U kunt ook e-mailen naar info@coldcasezaken.nl.
Help mee en deel deze pagina alstublieft
Stichting Coldcasezaken maakt gebruik van informatie uit open bronnen en onze pagina's zijn meestal een mix van (nieuws)berichten die wij zo veel mogelijk in onze eigen woorden vormgeven op de website. We maken vaak gebruik van artikelen uit nationale kranten(archieven) van o.a. De Telegraaf, het AD, Trouw, De Volkskrant, het Parool, NRC etc. Voor een complete lijst van onze bronnen verwijzen wij u graag naar deze pagina
Indien u van mening bent dat er teksten of afbeeldingen in strijd zijn met het intellectueel eigendom dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Op geen enkele wijze wordt door ons platform bewust onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectueel eigendom van anderen en betrachten wij uiterste zorgvuldigheid. De stichting is een non-profit organisatie en leunt volledig op vrijwilligers.